dijous, 21 d’octubre del 2010

Lectoescriptura setmana 18 d'octubre

La Lila porta dies que comença a voler escriure fixant-se en les cartes que li escriuen les seves cosines i amigues, algunes d'elles escriuen en lletra de pal i d'altres en imprempta i ella començava a agafar vicis, que he cregut que no li anirien bé per apendre a escriure correctament, així que he començat a fer-li les presentacions Montessori de l'abecedari (una mica a la meva manera), i penso que ho hem agafat just a temps, perque he notat que està en la seva edat sensible per a l'esciptura. A part de que s'ha possat com a objectiu llegir un llibre cada nit (de lletra lligada) i ja porta 6 nits fent-ho i deunido lo ràpid que va!!!
Com ho fem?Ella tria tres lletres que vol apendre al dia, aleshores:
1.- resegueix amb dos dits la lletra de paper de vidre i fa el soroll de la lletra.
2.- fa la mateixa lletra amb la "endida" i el llapis que no pinta.
3.- llegim paraules que comencen amb dita lletra i les aparellem amb l'objecte en miniatura corresponent.
4.- El premi! escriure la lletra apresa en el seu llibre "l'alfabet de la Lila", i fer un dibuix d'alguna cosa que comenci amb tal lletra.
El Jan ha decidit fer tot sol un llibre de Dinosaures (ja portem 2 anys amb el tema i em quedo sorpresa quan veig que encarara li podem treure profit!!!). Això ens ha permés llegir el llibre gran dels dinos que està en lletra d'imprenta, saber l'estructura d'un llibre i apendre a fer servir l'índex o sumari. El resultat ha estat molt profitós i hem conseguit estar concentrat en una activitat més d'una hora seguida! També ha permés apendre a enquadernar.

6 comentaris:

Unknown ha dit...

Seeing your children doing their work is so inspirational! You guys keep up the good work! Thank you for sharing.

paumon ha dit...

you're welcome!You also do a good task! See you soon!

Anònim ha dit...

No seràs la Montse de Piera?

paumon ha dit...

Hola anònim! Tenint en compte que Piera te una població de més de 15.000 habitants i que a Catalunya, Montserrat és un dels noms més possats, és molt provable que a Piera hi haguem més de 700 Montses? Però si, em dic Montse i visc a Piera! Per cert, qui ets?
Fins aviat!!!

mariajose ha dit...

Me has dado una gran alegria, pq haces igual que yo, mas o menos yo lo unico que lo de una miniatura yo utilizo una fotografia.
mariajose

paumon ha dit...

Hola Maria Jose! Con este sistema Lila ha aprendido a leer super rapido, y con muchas ganas. Pienso que es un buen sistema. Gracias por visitar el blog!