divendres, 8 d’octubre del 2010

Excursió

Els dimecres, toca Coneixement del medi, i ara estem estudiant tot el que és la verema (fabricació del vi). L'altre dia, estàvem llegint uns llibres de la Biblioteca sobre el tema, i vaig preguntar si sabien d'on havien tret els pagessos el raïm que havien trepitjat a la festa de la verema, i la lila em va dir que de la botiga. En aquell moment, vaig veure que hi han conceptes que ens sembla que estan assolits, però que en realitat es queden pel camí. És per això que els hi vaig prometre que el proper dimecres aniríem a les vinyes que tenim just radera de casa per veure, realment, d'on es treu el raïm. Així que pel matí, deprés d'esmorzar, vàrem agafar provisions pel camí i vem començar la nostra excursió, que va resultar estar plena de perills i misteris (vem sentir els udols d'un gos i es van pensar que era un llop que hi havia al bosc, alehores el Tro, el nostre gos ens va donar seguretat fent de vigilant;))
Comencem l'excursió!
Aviat arribem a la vinya! I veiem in sito les parts de la parra: el cep, els pàmpols, els esqueixos, els botims...
I ho, sorpresa! El Jan troba un empelt, com el que vàrem veure en un llibre!
També vem aprofitar l'excursió per agafar diferents tipus de fulles, per encerar-les i fer la comparació i estudi, la setmana entrant, amb el gabinet botànic.
Vem gaudir pel camí de les vistes que aquest ens oferia! Al fons es pot veure la Muntanya de Montserrat, vista des del nostre poble!
Un mos a mig camí!!
AH!! També vàrem collir alguns bolets durant l'excursió, això son pinatells de calceta, i pelats i a la paella són boníssims!!
Bon profit!!!!