dissabte, 18 d’octubre del 2014

Sortides de setembre

Aquest setembre ha estat força mogudet. Com de Medi hem tocat el relleu de la Terra, l'univers i la meteorologia, hem fet unes sortides, per que no és el mateix veure-ho, que viure-ho. jejeje
Pel que fa al relleu de la Terra, vem anar a visitar unes de les muntanyes mítiques de Catalunya: Núria. 
 Vam pujar amb cremallera, vem pujar amb cremallera (inaugurat el 1931 i que encara està en funcionament) la curiositat és que n'hi han 4, i cadascú te el nom d'una muntanya dels Pirineus, ens va cridar l'atenció i al arribar a casa, vem mirar al plànol, on paraven.
Al arribar a Núria, vem pujar amb el telecabina a les pistes per fer una excursió. Va ser molt emocionant!  

 Amb el llac de fons

 A l'estació a gairebé 2000m d'altitud.

Pel que fa al tema de l'univers, vem anar al Cosmocaixa a veure el planetari en 3D. Va ser una passada, em va fer gràcia veure els nens intentant agafar els planetes!!
 A la sortida del planetari hi havia aquesta recreació antiga del sistema solar
I ja que hi erem i haviem d'estudiar la meteorologia, vem fer una visita a l'estació meteorològica del Cosmocaixa. Ens va agrada molt, i vem poder veure com gestionen les dades que recullen de manera digital.



 Un diumenge al matí, vem quedar amb uns amics per fer una visita al museu de les matemàtiques que hi ha a Cornellà del Llobregat. 
Hi ha un cartell que és molt interessant, que diu: "Prohibit no tocar!"  
Així que endavant a toca i experimentar! 
 Amb el seu amic construint el pont de Leonardo
La Berta amb un circuit de cubs transparents.
És una bona visita, els monitors en tot moment estan allà per jugar i explicar com va als nens. I a més, tots els diumenges és gratuït!
També vam anar a veure l'exposició itinerant de l'ICP de Sabadell, en la que ja vaig parlar en l'anterior entrada.

2 comentaris:

Sílvia ha dit...

Quines sortides més xules, Montse!!
La del Pirineu és molt bonica, sobretot pel paisatge i el clima!
I la de les matemàtiques, és la mateixa que jo vaig anar fa un parell d'anys, però que estava a Sabadell. Crec que és una exposició itinerant, i cada cert temps la canvien de lloc, cosa que està molt bé, així no sempre ens queda tan lluny!!!
Els teus nens deuen aprendre moltíssim, amb tantes sortides!!!

Anònim ha dit...

Nosaltres hi vam anar ahir al planetari del Cosmo Caixa, i també vam estar una bona estona badant davant d'aquest sistema solar de l'entrada a la sala, és una preciositat!

No sé si heu anat alguna vegada a Coll de Nargó, pujant cap a La Seu es poden veure els estrats arrugats formant les muntanyes, i també hi ha museu de dinos :) igual ja el coneixeu.

Fins aviat!!

Sus (Nens de colors)