dimarts, 28 d’octubre del 2014

L' Univers, la Terra i els seus moviments

Com ja vaig comentar en una entrada, aquest mes de setembre, hem estat estudiant els planetes, la Terra i els seus moviments, i a part de les sortides, també hem fet experiments a casa:
 Amb la Lila vam estudiar algunes de les constel·lacions. Vem triar les que més li agradaven, les va dibuixar amb llapis blanc sobre cartolina negre i les va punxar amb un punxó. Després amb fil platejat les va cosir. Van quedar molt maques, i ella va estar molt contenta.
Amb la Berta vem fer els planetes. Vem triar unes boles de pórex de diferents mides segons si els planetes eren més grans o més petits i després observant un atles, vem pintar cada planeta del seu color, i els que tenien anell, amb una base rodona de pórex gran, el vàrem fer. Després, en unes etiquetes hi vem escriure el nom, quants dies trigava a fer una volta al Sol i la temperatura mitjana. Sols ens va quedar enfilar-los amb les seves etiquetes corresponents i penjar-los.
 Aquí es poden veure penjats. Vem fer que la làmpada de l'esquerra de la fotografia, representava el Sol, i els vam penjar per ordre.
 Una tarda amb el papa, van decorar cadascú una bola de pórex, per a fer la terra, i amb una brotxeta, van travessar tota la bola. I a les fosques amb una làmpada, van observar, els moviments de translació i rotació de la Terra.
 El dia que vam anar al Cosmocaixa, van fer un taller de robòtica sobre l'espai, els va agradar moltíssim, i s'ho van passar pipa.
 Per estudiar les estacions amb la Berta, vem fer aquest collage, amb una cartolina negre i el Sol i la Terra, amb goma eva. El Sol el vàrem fixar al mig i per la Terra, hi vem enganxar uns velcros autoadhesius (un per a cada estació) i ara, cada vegada que canviem d'estació, anirem canviant la Terra de lloc.
En aquesta foto es poden veure alguns dels collages que hem fet. D'esquerra a dreta: L'univers amb planetes, cinturons d'esteroides, ...(Lila) El segon, és un paissatge on el Sol va recorrent el cel a mida que avança el dia (Berta). El tercer és l'univers, però en aquest cas es veu un gran forat negre que absorbeix tot (Jan). I l'últim és un paissatge nevat amb moooolta purpurina (Berta)

2 comentaris:

eeee ha dit...

Quina pasada, com us ho correu.

Gemma ha dit...

Nosaltres els moviments de la Terra (i la Lluna) a vegades els hem simulat: en una habitació fosca, un fa de sol aguantat un llum, l'altre fa de Terra i gira sobre sí mateix i al voltant del sol, i el tercer fa de Lluna i acompanya sempre a la Terra donant voltes al seu voltant i sempre mirant-la :) La veritat és que és un fart de riure!
Petons!