divendres, 10 de febrer del 2012

Època de transició

Bé, estem en època de transició, època de buscar nous ritmes, d'afluixar, de deixar fluir. Època de despertar els sentits i les ganes per aprendre, i senyors i senyores, penso que la cosa va "viento en popa a toda vela!!" i ho estem aconseguint. Després d'estar una setmana sense fer res estrictament escolàstic, sense atabalar-los a fer res que ells no vulguin, de deixar-los espai per respirar, agafar el aroma que els envolta i deixar-los espai per tirar la canya i agafar noves idees i noves motivacions, sembla ser que a casa s'ha instal·lat el cuquet de la curiositat, per llegir, investigar,... això si, no han aparegut gaires matemàtiques, ni gaire cosa molt escolàstica, però com les coses són segons les miris, aquí teniu un petit resum de les coses que ells creien que no eren fer escola però que a ull dels adults, si ho són:
 La Berta fent dibuixos
 Aquesta setmana, el Jan, simplement s'ha mirat i llegit alguna cosa del diari, no ha triat cap notícia.
 La Lila va trobar en una armari, unes fitxes que li van agradar molt.
 Fa temps que teniem unes targes amb lletres per repassar amb retoladors indelebles, d'aquests que després s'esborren amb un paper o drap.
El Jan ha redescobert, els quaderns que també teníem guardats de "Barrinem" de l'Àngel Alzina. 
 I amb els Barrinem, mateix, vem fer càlculs amb monedes.
 La Berta segueix emocionada amb les lletres i cada setmana descobrim tres de noves, aquest cop la "n", la "l" i la "r".
 La Lila va voler fer el puzle de les parts de la flor.
 La Berta va dibuixar, i dibuixar i pintar, molt.
 L'altre dia els hi vaig llegir el llibre "El planeta terra te una gotera" . És un llibre molt maco amb pictogrames perquè ells t'ajudin a llegir, i la Lila va quedar fascinada i se'l va tornar a llegir forces vegades.
 El Jan segueix amb la geometria, aquest cop, amb les part de l'angle: vèrtex, obertura i costats.
 La Lila i la Berta, estan fent un mural de l'hivern, em van demanar que els hi dibuixés unes muntanyes, un arbre i una casa, i el demés ho van fer elles.
 El Jan classificant en famílies els animals de la granja.
 Moolta lectura
 L'altre dia abans d'anar a dormir, la Lila i la Berta ens van delectar amb un concert de piano i cant.
 
Una creació den Jan, una Girafa feta amb un tururut de paper gran, i una garrafa de 8 litres d'aigua. Nosaltres el vàrem ajudar a fixar els tubs a la garrafa, i ell va fer la resta: enganxar el paper de diari sucat en aigua i cola blanca i el posterior pintat. 
 Una mica de sumes amb l'àbac.
 Dibuixant amb plantilles.
 Unes sumes, també amb làbac en una tarda de neu i fred al costat de la llar de foc a la cuina.
 Del cubell dels animals, van fer dos grups, els animals de granja i els insectes per, segons ells, fer una batalla! jeje
 Creacions amb Hamma.


 La Lila va fer sèries amb els mosaics, després se li va ocórrer que podria fer figures, i més tard va pensar que podria copiar-les en un full per si a algú li venia de gust algun cop fer-les.
 Aquesta setmana han estat jugant molt amb les plantilles.
 El Jan amb el bingo, i de pas, repassem numeració.
Bé, les fitxes i demés, són dels dies en que acabàvem d'entrar en aquesta època, però que encara portàvem l'inèrcia del ritme anterior. i la resta de feines, són de l'època actual. Feines més creatives, relaxades i fluides, això ha fet des-tensar molt l'ambient a casa. Aquests dies, els estem gaudint molt i jo m'he pogut centrar en el camí que farem i seguirem a partir d'ara, i molt aviat us explicaré. Fins la propera!


6 comentaris:

Unknown ha dit...

Quan ells marquen el ritme és quan més aprenen car fan el que més els interessa aprendre i conèixer i la seva motivació es multiplica. Quanta feina fan!!!! La girafa és super guapa! Felicitats!

Anònim ha dit...

OOOOh quina girafa!!! M'ha encantat, és un artista el Jan!

Quin gust quan tot flueix sol eh? Nosaltres també ho estem practicant aquests dies.

una abraçada

Nensdecolors

Marvan ha dit...

Aquí més admiradors de la girafa!!! Li ha quedat preciós!

Sylvia ha dit...

Nosaltres hem tingut la sort de veure la girafa en directe però pintada está encara més maca!

A vegades van molt bé aquestes èpoques de transició, nosaltres n'hem passat una i ara tot va genial!

Petons

welivelearning ha dit...

Felicitats i ànims en aquest nou camí. NO és fàcil relaxar-se i deixar ser i fer. Hi ha dies que el què ells trien fer no és precisament el que a nosaltres ens agradaria que fessin però amb els dies t'he n'adonés que fent una mena de "mitja" SI están aprenent i molt però no d'una forma tan academica.

Petonetes per a tots.

Yvonne.

Gemma (Bellver) ha dit...

Molt xula la girafa (i tot el que feu ;) )! Petons!