diumenge, 29 d’agost del 2010

Planificació curs 2010/2011

Aquest estiu he estat fent un intensiu per poder arribar a entendre com s'aplica la pedagogia Montessori a les aules, i no se si ho he acabat d'esbrinar o m'ho he inventat, total, que la cosa ha quedat així:

Per al Jan que comença primer de primària, he baixat els àlbums de les assignatures, que he trobat a la web de Moteaco i me les he imprés. Al final de cada presentació, hi ha un punt que indica l'edat a la que s'ha de fer tal presentació, he marcat les que li tocarien per aquest curs, i les he repartit durant aquest, pel que fa a l'horari, he fet una assignatura per dia, i pel que fa a les fitxes dels llibres de text escolars, que també les fem, he comptat els exercicis de cada assignatura i els he dividit pels dies que toca tal materia, i així he obtingut el següent cuadrant:


Per la Lila i la Berta, ho he fet igual, però tenint en compte que elles tenen vida pràctica i sensorial, i que tenen moltes menys fitxes que el Jan. Aquests són els seus cuadrants:
I aquest és l'horari:
Bé, és el primer curs que me'l planifico, però es que treballant i amb tres nens, m'agrada tenir les coses ben planificades i saber que toca cada dia sense haber de pensar gaire, i si surgeix alguna cosa extra, sempre es pot fer. Em fa sentir més segura, i això es transmet als nens.
Tot s'ha de dir, que les presentacions no han de durar més de 5 minuts, i que cap dia en tenen més d'una, i els exercicis del llibres de text els fan com a xurros, perque els troben divertits i fàcils. Així que penso que complir aquesta planificació, ens permetrà assolir els objectius del curs d'una manera sencilla, fàcil i sense adonar-nos.

9 comentaris:

Alba Arroyo ha dit...

M'encanta rebre notícies vostres!
Una pregunteta... en què consisteixen les tasques de "vida pràctica"?

Tinc més preguntes, però no vull atabalar-te! Jajaja
Una abraçada!

Unknown ha dit...

Very organized!! I really like how you planned. Thanks for sharing.

paumon ha dit...

Hola Alba! Les tasques de vida pràctica són aquells exercicis que li permeten al nen treballar la motricitat fina i gruixuda, així, com l'organització, neteja,... a trabés d'exercicis com poden ser, escombrar, doblegar toballons, lligar els cordons de les sabates, abocar sòlids i líquids d'un recipient a un altre, ... I que a més, li ensenyen al nen a ser autònom i a valdre's per ell mateix. Si tens més preguntes, i jo se la resposta, no dubtis a escriure!!!
Thanks Discovering!!!

Alba Arroyo ha dit...

Gràcies! Em resulta interesant que inclogueu aquest tipus de tasques dins de la vostre planificació!

D'altra banda m'agradaria saber como treballeu les llengües! El català suposo que com a llengua materna, però l'anglès? Tens previst treballar amb els nens el castellà?

Una abraçada!

Sandra ha dit...

Waaaaaaw Montse!! me veo incapaz de planificar con tanta antelación. Teneis todo el calendario escolar, que bien! A ver si este curso podemos coincidir para hacer más cosas, que nuestro curso anterios ha sido algo desastre en cuanto a salidas y cosas fuera de casa. UN beso enorme a toda la familia.

paumon ha dit...

Hola Sandra! Como va la nueva maternidad? A ver si te paso las fotos del acuarium, que salen los nenes! A ver si quedamos y hacemos alguna salida!!
Hei Alba!
Doncs les llengües les treballem amb llibre de text, sobretot l'anglès, pel que fa al castellà, és el meu idioma matern, i l'escolten a diari, sobretot quan van a extraescolars i ho parlen amb els companys. Perque per molt que diguin els polítics, al pati de l'escola i al carrer, els nens parlen castellà, ja passava a la meva època, com no ha de passar ara...!!
Fins aviat!!

Carmen Ibarlucea ha dit...

Montse, estas segura de que no eres hija de Anna??? ¿la 16ª?... genial la idea de la "vida practica".

Gracias por las fotos... es increíble como crecen.

Cariños inmensos,

♥ meninheira ♥ ha dit...

Jolín!! Montse, eres mi heroína!! :D


Un besito :*

paumon ha dit...

Hola Ipe!!
Si fuera hija de Anna seguro que lo tendria todo mas organizado y bajo control, jejeje. Pero por suerte o por desgracia no es asi! (menosmal!!)
Hola Meni!!
No sera tanto!! Cada una tenemos nuestras necesidades, yo no podria hacer cole en casa sin un poco de organización, admiro a las mamas que pueden ir improvisando.
Espero que la adaptacion al nuevo hogar esté yendo bien. Hasta pronto!!