dimarts, 25 de juny del 2013

Arremangar-se

Doncs, bé, el que he plasmat en el paper, ha estat el següent, que ningú s'espanti que sembla més feina del que és en realitat! El que passa és que fa molt de bulto jejeje
Per començar, he buscat el currículum oficial de la Generalitat de Catalunya, per a veure realment quin és el nivell d'exigència de l'administració, ja que el que feia cada any, era mirar llibres de text i d'allà extreure el objectius, però em vaig adonar de que cada llibre és un món i que en cadascú, es demanen coses diferents, així que m'he centrat en lo bàsic, "El que demana l'administració" i m'he trobat, que aquest any ho han renovat i que els objectius estan molt ben definits i me n'he alegrat, ja que fins ara, tot era molt teòric i filosòfic (per a mi) i la veritat, no sabia per on agafar-ho. Així que els he agafat i els he recopilat en un document, on en que cada pàgina hi han dos o tres objectius. El que he fet un cop imprès els dos totxos, és apuntar idees i jocs que tenim per casa, coses que se m'acudeixen o material Montessori. així tinc una guia d'idees per a assolir els objectius i m'aniran de fàbula a l'hora de treballar alguns temes amb ells. I al darrera de cada full, apuntaré si han assolit o no l'objectiu i un petit resum de com ha anat el procés. Una vegada fet aquest document, miraré quins objectius són els que encara no han assolit i crec que són important assolir-los, i me'ls repartiré per quinzenes i a partir dels jocs que tindré apuntats en els objectius em faré una agenda de les coses que són importants de treballar. D'aquesta manera, tindré un camí ben marcat i sabré bé per on anem i no tindré aquesta sensació de llençar-me al buit que m'ha acompanyat aquests darrers temps, i els nens  tindran, o espero que tinguin la sensació de joc, ritme i rutina, però sense anar amb coses molt imposades, si no amb jocs proposats.
De moment, per si algú li interessa, deixo aquí els dos totxos d'objectius a assolir del currículum oficial de la Generalitat de Catalunya, el de cicle inicial (1r i 2n de primària) i el de (3r i 4t de primària):

4 comentaris:

*-Klara-* ha dit...

Moltes gràcies pels arxius!! Ens vindrà super bé el de cicle inicial!! On has trobat el currículum oficial? Una abraçada!

Caminem plegats ha dit...

Noia, quina feinada!! però enhorabona, organitzar-se bé, és el millor que podem fer per a aconseguir els nostres objectius, jo just avui he començat també a fer les coses d'una altra manera per a poder-ho fer tot com realment vull.
Molts ànims i una abraçada!

♥ meninheira ♥ ha dit...

Qué bueno!! :) me lo llevo para mirarlo con calma, moltes gràcies Montse.

Um besiño
m*

paumon ha dit...

Merci a totes!!
Klara, el curriclum l'he tret d'aquí: http://www.xtec.cat/web/curriculum/primaria/curriculum
Me'n alegro que us serveixi!!
Petons!
Montse