diumenge, 2 de setembre del 2012

Resum d'estiu

Aquest estiu hem estat molt actius, i això que no hem anat enlloc, però hi ha tantes coses a fer a prop d'on un viu, que no ens ha donat temps anar més enllà. Hem quedat amb amics, hem fet moltes manualitats, a l'estiu, per a nosaltres és època d'aniversaris (en tenim 3!!) així que hem fet mooolts pastisos, hem anat en patins, en bicicleta,... Però sobretot, hem gaudit del temps que hem passat els uns amb els altres i de lo bé que es viu sense treballar, llàstima que necessitem les peles per viure gggrrrrr.
 El nostre projecte d'hort va "viento en popa a toda vela!!" aquest estiu, els avis ens varen ajudar a collir les patates per tot l'any, així que ja tenim patates ecològiques pròpies!!! A part, hem collit pebrots, albergínies, mongetes, blat de moro, pastanagues, carabassons, ... També hem aprofitat que el préssecs ecològics estaven bé de preu, per comprar-ne forces i fer-ne melmelada per tot l'any.
 Encara que sembli mentida, per voluntat pròpia, s'han possat a fer el quadern d'estiu i l'han acabat!!!!! Els matins que s'han quedat a casa dels avis, han fet el quadern d'estiu amb la iaia Mari, i durant el mes de juliol, vem aprofitar per fer un intensiu d'anglès, en el que van preparar l'obre de teatre dels tres porquets, de la que vàrem poder gaudir amb convidats i tot un diumenge al matí (el decorat també va ser obra seva!)
Al mes de juliol vem aprofitar per seguir les olimpíades de Londres, amb l'acte d'inauguració, vem poder conèixer l'història del Regne Unit, les seves costums, jocs, escriptors més coneguts, vem recordar la filmografia infantil (que ens sabem de memòria com: Mery Poppins, 101 dalmatas, ...) Al Jan el va encuriosir la cançó de "Carros de foc" i s'hi ha passat molt matins al teclat intentant desxifrar-la, i a la fi ho ha aconseguit!!! Entre ell i el papa, han arreglat la cistella de bàsquet. Per l'aniversari del Jan, li van regalar un experiment de química que el va voler compartir amb les seves germanes, i d'aquesta manera em pogut observar la formació de cristalls.
A la Lila li ha donat per pintar pedres, que cada vegada li queden més xules. s'han aficionat molt a la lectura es passen ja, moltes estones llegint. La sèrie de dibuixos animats dels germans Kratt, dels que ja n'he parlat anteriorment, ens ha donat molta informació sobre animals que no coneixíem, el Jan, una tarda ens va fer una classe magistral de com funciona la nineta de l'ull, depenent de la llum i com viuen els calamars gegants. Un matí vem fer fimo, la Lila va voler fer un bosc amb una fada pel seu bloc, la Berta una flor, i el Jan va buscar per internet, l'ocell que neteja els rinoceronts negres i tot copiant d'una foto de l'ordinadors, en va fer una reproducció per al seu rinoceront de joguina. La Lila i la Berta han descobert la papiroflèxia, i ja saben fer forces coses.
Com no, aquest estiu hem tingut moltes estones de piscina, passejades a cavall i poni, ens vem fer uns tatuatges de henna en una fira, en la que també ens vem tirar en tirulina, vem collir nespres i hem aprofitat la primera pluja després de passar un agost moooolt calorós per sortir al pati a mullar-nos i saltar als bassals.

2 comentaris:

Esther ha dit...

BUFFFFF!! Si que habéis aprovechado estos dias de vacaciones...Os felicito!!
Creo que habéis disfrutado en familia....y eso es lo mejor que podemos hacer.
besos!!

Caminem plegats ha dit...

Quin munt d'activitats xules !!!!