dimarts, 22 de maig del 2012

Treball per projectes - Lapbook

Aquestes últimes setmanes, amb el Jan hem estat treballant força les mates (càlcul mental, geometria, taules de multiplicar, ...) per acomplir el que és demana per edat en el currículum oficial. I la veritat, és que després de l'esforç d'aquestes dues últimes setmanes, ara li venia de gust descansar una mica, i la veritat que s'ho mereix, perquè ha treballat i s'ha esforçat molt (penso que és important treballar la cultura de l'esforç, que últimament, s'està perdent a marxes forçades i personalment penso que no és bo).
Dit això, i per descansar, em va suggerir que volia fer un projecte- lapbook sobre guepards, i el que m'he trobat, quan fem projectes, és que dediquem tot el temps a fer-los (per exemple, una setmana o dues) i entretant, no fem res de llengua o matemàtiques. Així que aquest cop, m'he fet un petit guió, per treballar totes les àrees, a través del projecte, i al plantejar-li, li ha sembla molt bé la idea, per suposat, no li he dit que fariém tal o qual cosa de llengua o mates, sino que he fet unes preguntes o he proposat coses per buscar, relacionades amb els guepard, però tocant totes les àrees. Ho deixo aquí, per a si algú li pot fer servei:
Llengua:
-D'on ve la paraula guepard?
-Com es diu en altres idiomes?
-Altres membres de la família dels felins
-Animals que tenen g i j
-Fer una frase senzilla en anglès

Mates:
-A quina velocitat pot arribar. Desglossar el num. en MCDU
-que son els quilòmetres?,i els metres?
-Van en manades, o famílies, o solitaris?Quantes potes sumarien cada grup?

Coneixement del medi:
-A quin país viu? com es diu la capital i el continent.
-Com es diu la gent d'aquest país, continent?(gentilicis)
-Que mengen? treballar els carnívors herbívors omnívors...
-Com es reprodueixen 
-En quin habitat viu; sabana, selva, tundra, desert, bosc.
Quan redactava les preguntes, vaig pensar que m'ho tiraria tot pel cap, però m'ha sorprès que ho ha trobat bona idea, i m'ha dit que li agraden aquestes preguntes, perquè són coses que a ell no se li havien passat pel cap.
Quan tinguem el lapbook acabat, m'ha demanat si podríem fer un vídeo pel blog, així que d'aquí poc, ja el penjarem!

3 comentaris:

Sylvia ha dit...

Molt bona idea això de les preguntes! Nosaltres fem servir bastant el tema de treballar per projectes i amb la N. sempre em faig un petit guió per tocar totes les árees possibles. Amb el D. segur que li agraden les preguntes perquè pot investigar, buscar info per internet que ara lo agrada molt.

Gràcies!!

Caminem plegats ha dit...

Montse

Quin munt de coses interessants !!! ja he començat a apuntar-les per fer amb el David, moltes gràcies per compartir-les ens aniran la mar de bé, ja que tenim un estil de fer molt semblant al vostre ( crec jo, és clar, jejeej)

Gràcies, gràcies !!!

paumon ha dit...

Gràcies a tu caminem plegats!! ja que és amb comentaris com els vostres, que te sentit això dels blogs!
Una abraçada!
Montse