dilluns, 2 d’abril del 2012

Del 27 de febrer al 2 de març

Bé, com es pot observar, se m'estan acumulant els resums mensuals, últimament vaig molt liada, volem canviar de casa, m'estic traient el carnet de conduir, i a això li sumem, el que ja de per si arrossegues, doncs, queda poc temps per publicar en el bloc, així que a partir d'ara, i fins a proper avis, els resums seran mooolt esquemàtics, però com deia la meva avia: qui fa el que pot, no està obligat a més. Així que aquí van els resums:
CIÈNCIES:
 Aviat arribarà la primavera, així que tots junts hem estudiat les diverses formes de les fulles, hem fet una tria collint-les pel diferents testos que tenim al pati, i després, les hem posat sota un full blanc i amb ceres toves, les hem ratllat perquè quedessin estampades en el folis, després li hem posat el nom de la planta a cadascuna, i em fet un minillibret. Per internet, vaig agafar la idea d'omplir pinyes obertes amb llenties, després deixar-les en remull, i passat uns dies, les llenties germinen i surten els brots de les pinyes tancades, i va ser tot un èxit!, el Jan va voler fer i estudiar les parts d'una llavor, i per acabar la setmana els hi vaig llegir un conte que vaig trobar a la biblioteca, que no te desperdíci i el recomano moltíssim, no és la segona fàbula de la pedagogia Montessori, però s'hi assembla moltíssim.
ESPECTACLE:
 L'altre dia vem tenir convidats als avis i tiets, i el jan i la Lila, ens van obsequiar amb un espectacle.
LLENGUA:
 Lectura, joc d'anglès, composició de paraules (ortografia), concurs de lectura en veu alta (els hi encanta, qui primer digui la paraula, se la queda (velocitat lectora), estudi del nom i l'article (gramàtica).
MATEMÀTIQUES:
 Tots: estudi de l'any de traspàs.
Jan: taules de multiplicar, i multiplicacions grans.
Lila: composició de nombres, classificació de samarretes, per color, botons i llargada de mànigues i taula del 100.
Berta: Fitxes, fitxes i més fitxes, de retallar, enganxar i mooolta purpurina, jeje.
MANUALITATS, SENSORIAL I VIDA PRÀCTICA: 


2 comentaris:

Sílvia ha dit...

Enhorabona, Montse, per les vostres activitats setmanals. M'ha encantat l'experiment que dius de la pinya i les llenties, però no l'he entès del tot bé. Has de deixar les pinyes en remull amb les llenties a dins? I no es mouen de lloc?
M'ha fet molta gràcia lo de "moolta purpurina", jajaja!!!

paumon ha dit...

Hola Sílvia!
Doncs si, les pinyes s'han de deixar en remull, i aleshores es tanquen i així no poden caure. jejee la Berta és una gran fan de la purpurina! Fins aviat!