dissabte, 10 de desembre del 2011

Que hem fet aquesta setmana?

 Aquesta setmana ha estat una mica exptranya, amb tant de pont, però li hem tret molt de profit.
 
Hem estat preparant les boles per l'àrbre de nadal, una amiga (que per cert té un blog molt xulo) ens ha donat la idea. Agafem una anou, la partim per la meitat i la buidem, pintem les dues meitats i les tornem a unir amb un fil a dins, i ja tenim la nostra bola per penjar a l'arbre. Encara no les hem enganxat, però quan les tinguem, ja penjaré la foto. (Potser en un dimarts mut?)
 La Lila i la Berta s'han tirat a l'acuarel·la, porten ja molts dibuixos fets, com la portada de la revista que estem fent per enviar als nostres amics, estan molt il·lusionats amb el projecte, quan vagi agafant forma, ja aniré informant.
 Pel que fa al ritme que portavem de fitxes amb en Jan, era esgotador! Ell te problemes amb la lectura i l'escriptura, però és molt greatiu i li encanta dibuixar, gràcies a la Marvan i als seus posts sobre dislèxia, hem deixa't aparcats els llibres de text i ens hem relaxa't per donar pas a que ell expressi i desenvolupi el seu potencial i alhora fer-ho venir bé perque escrigui i llegeixi per altres vies que ell vegi que són més fructíferes i no tan imposades i dirigides. Estic rebent moltes idees i inspiracions, la meva sogre em va donar la idea de la revista, i de veritat està funcionant, ell li veu un sentit a l'escriure, i s'ho ha agafat amb moltes ganes. Per començar, està escribint les parts del cos dels animals en uns llibrets que els hi he fet (el tema animals li apasiona!!)
 Li encanten els números, si fos per ell, sempre estaria fent matemàtiques, aquest cop, volia apendre a multiplicar, així que li vaig treure la taula de multiplicar, vem llegir sobre la vida de Pitàgores, i es va llençar a fer "la taula de Pitàgores", és sorprenent però s'ho ha agafat amb tantes ganes, que se l'ha polit en dos dies, per fer-la, vem agafar un regle i li va fer un cuadrat de 20x20 i va fer marques cada 2 centímetres (Jan: així que he de marcar el números parells?) Bé!!! li ha quedat el concepte de parells i senars!!!
La Lila i la Berta ha estat fent molt de material sensorial i vida pràctica, els hi encanta!! Això, és obra de la Lila.
 Ahir, la Lila i la Berta van agafar un joc que els hi vaig imprimir fa temps, d'un blog que ara no recordo, on hi han les imatges de contes típics per una banda, els títols per l'altre, i unes descripcions/endevinalles per un altre, i ho han d'aparellar tot, han estat molt entretinguts, i ho han fet molt bé, a més han treballat en equip i això ens encanta!!

2 comentaris:

Marvan ha dit...

Ei! una altre matemàtic!!! M'en alegro de que us hagi anat bé la meva mega reflexió jajaja!

paumon ha dit...

Ens ha anat genial. Moltes gràcies!!