dissabte, 20 de novembre del 2010

Setmanes de ciència

Aquestes dues últimes setmanes ens ha vingut molt de gust fer coses de ciències, hem fet molts experiments, hem fet la lectura de la primera fàbula Montessori, i hem llegit molts llibres de la biblioteca al respecte. Aquí deixo un recull de fotos d'algunes de les coses que hem anat fent:
Aquesta és una d'aquelles petites joies que et trobes un dia pel món, el vaig comprar en un bazar xinés, i ens està sent de molta utilitat per aclarir dubte existencials.

Molts cops, fem servir els puzzles Montessori per conèixer les parts de les coses que ens envolten. Aquests dies hem vist i repassat (pel Jan) les parts de l'arbre i de les fulles, i hem parlat extensament del perque hi han arbres de fulla caduca i perque no els hi cauen als de fulla peregne. El procediment és el següent: jo faig un dibuix fent servir el puzzle de plantilla, i ells a la finestra es calquen cadascú el seu , això m'ha servit per veure com de bé segueixen ja el traç la Lila i la Berta.

La novetat per al Jan, que he introduit aquest any, és escriure el nom de cada part, així de pas també practiquem una mica la lectoescriptura.
La lectura de la primera fàbula de Montessori, va donar peu a saber com estava formada la Terra per dins, i com podia ser que existisin els volcans. Així que ens vàrem possar mans a la obra, i aquest ha estat el resultat:
Els nens treballant la pastilina, cadascú feia una capa.
La mama tallant 1/4 de globus per veure si havia sortit bé l'experiment (en Jan és el fotògraf oficial!) El resultat!

Vem aprofitar l'experiment per fer alguns volcans, vem roscar un bis, i a l'estirar, la rosca d'aquest va fer que sortis part del magma per l'escorça formant així, els volcans.
I ja que teníem la plastilina treta, perque no fer algun animalet? (marieta)


I aquí hi ha tot un clàssic a casa nostra, però aquest cop, força més elaborat, un volcà, al que vàrem fer entrat en erupció amb bicarbonat i vinagre. (La Berta era la primera vegada que ho veia, els seus germans li van fer entrar la por al cos parlant-li de l'explosió, però al final va veure que no era per tant!!)

I un altre clàssic: el nostre veí, com cada any per aquesta època, ens va portar una gallina que acabava de matar, i com cada any, la vem escaldar, desplumar i la part més divertida per a ells, veure l'interior! Les parts que van tenir més èxit van ser el pedré, el pap i la ouera! (a que no sabeu perque??)

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Oooh! You all have done some great works. Love your volcanoe. Thank you for sharing.

Féepoussière ha dit...

bravo!

paumon ha dit...

Thanks too Discovering!!
Merci, Féepoussière!

Sílvia ha dit...

Quina setmana més ben aprofitada!
M'ha encantat l'experiment de la bola del món amb plastilina!! Ja ho provarem!!!