dijous, 30 de setembre del 2010

Panell de cooperació

Aquesta setmana, hem pensat un nou sistema per fomentar la cooperació entre els nens, ho vàrem dissenyar, el pare va anar a buscar la roba (ja que jo estava força encostipada), i jo he fet el panell, gràcies a una bona mestra de costura, la meva àvia, amb la que passava hores i hores cosint per les tardes i de la que m'he enrecordat molt aquests dies. Bé, aquest ha estat el procés i resultat:
El joc funciona de la següent manera: Cada dia de la setmana te una butxaca, on hi han unes tarjes, tretes d'aquí i d'aquí. Aquestes estan impreses en cartulina i amb una tira de velcro autoadhesiu al darrere (la roba, hem mirat que fos d'un gènero que s'hi enganxés el belcro).
En aquestes tarjes, hi han tasques de casa que ells poden fer, com donar de menjar als animals, desparar-se la taula, possar el rentaplats, regar les plantes, fer-se el llit, netejar el labavo, endreçar les joguines, ... I també hi han les tarjes de escriure, coneixement del medi, manualitats, experiments,... (tasques didàctiques). El quit de la qüestió està en que cada dia, sols hi ha una tarja de cada tasca, de manera, que per aconsegir posar una, és necessari de que la tasca en qüestió la facin entre els tres, o que pactin el fer un, una tasca i l'altre una altra, com ells vulguin, però que col·laborin. De moment, portem dos dies fent-ho i és tot un èxit, a part de que m'ajuden molt a fer les feines de casa, no es varallen tant entre ells per les coses i s'ajuden més els uns als altres.

5 comentaris:

Sylvia ha dit...

M'encanta!! T'el copiem segur per les nostres tasques i workboxes. Ara només em falta fer una mica de meditació perquè em surti bé el brodat jejeje

Petons i fins dissabte!
Eiii surts molt artista en la foto amb el mocador al coll jijiji

Marvan ha dit...

m'he quedat intrigadíssima cóm ho fas perque col.laborin. El dissabte m'ho has d'explicar.
Per cert, a veure si vens a cosir a casa nostre, ha quedat preciós!!!!

paumon ha dit...

Merci noies, fins dissabte!!!

Àfrica ha dit...

Ostres, ha quedat preciós!! Moltíssimes felicitats, ens veiem dissabte!!

paumon ha dit...

Mèrci Àfrica! Fins demà!!