Petjades que es troben des de l'entrada al poble, i fins a l'entrada del museu.
Coll de Nargó és un poblet petit del pre-pirineu i és un dels 2 llocs al món, on queda al descobert una capa del cretaci, on es pot observar restes de nius de dinosaures, específicament, d'un parent del Diplodocus, el Titanosaure, que va fer les seves postes a la costa del oceà atlàntic, que en l'època del cretaci, arribava a Coll de Nargó. Del que em vaig assaventar, que fins aleshores no ho sabia, és que els paleontòlegs, mai fan excavacions com els arqueòlegs, sino que estudien els plecs de la Terra per veure en quina part del planeta han sortit a flot les capes de les que volen estudiar restes, i s'hi desplacen i estudien el terreny.
Aquí trobareu un bon treball del tema.
En la primera foto, es pot veure la reproducció d'un embrió dins d'un ou, i en la segona, dos tipus d'ous de dinosaures.
El Jan observant les eines que fan servir els paleontòlegs (diu que de gran ho vol ser)
Abaix a l'esquerra, es veu un plec que ha quedat al descovert, de l'era del cretaci.
Aquesta va ser l'arribada al jaciment després d'anar 7 quilometres per pista, tota una aventura! (I a més, amb els avis!)
Petjades de dinosaures, pintades en vermell per poder-les veure millor. El papa li ensenya a la Lila, on estan les restes d'ous, pintats en groc.
A l'arribar a casa, la Lila va pintar una petjada com les que trobàvem pel poble el dia que vàrem anar al museu dels dinosaures!