dijous, 8 d’abril del 2010

Montessori

Després de la remodelació de la nostra "aula", el material ha quedat expossat de la següent manera:
Aquest és el nostre racó de sensorial - vida practica, on tenim: les barres vermelles, la torre rosa, l'escala marró, gabinet geomètric, bols per transbassar arrós, bols amb bales de fang per passar-les amb cullera, els pots de sons per emparellar, un pot amb anous i una ouera per passar-les amb pinzes groses per practicar el moviment pinza, figures per enfilar, tauletes bàriques per comparar pessos, capsa de color 2, taps de plàstic de diferents mides i colors per classificar, rosques de plàstic, puzles de formes creixents i decreixents, triangles constructors, 2 jocs de formes geomètriques de fusta per aparellar amb els ulls tancats, i les campanes on cadascuna és una nota de l'escala.
Aquest és el racó de coneixement del medi natural i social, amb els puzles de les parts del cos d'un peix, una tortuga, un cavall, una granota, un ocell, i les parts, d'una fulla, una flor i un àrbre. Després també estan les capses dels continents, on hi guardem records de cadascún d'ells i els colors de les capses coincideixen amb els colors que tenen cada continent en el mapa i globus terraqui montessori dels continents. I a la dreta dels puzles dels animals i plantes, hi ha el gabinet de les formes de les fulles i material d'oservació per a les nostres escapades per contemplar en profunditat la natura.
Racó de llenguatge: Sobre el moble, hi ha una caleixera de calaixos petits en que cadascú pertany a una lletra de l'abecedari i dins hi han tarjes amb un dibuix d'alguna cosa que comenci amb la lletra corresponent, i taljes amb la paraula escrita i ells han de jugar a ajuntar el dibuix amb el nom. La maleta petita de la segona prestatgeria, és el mateix, però en comptes de dibuixos, són objectes. La maleta gran de la primera prestatgeria, és un abecedari en goma-espuma per a que ells construeixin paraules i al costat en un cistell de mimet, hi han les lletres de lija per a practicar el traç, al igual que la capsa gran que hi ha a sota del tot on tenim lletres endidas per repassar amb un fusta en forma de llapis, i sobre la capsa, les tarjes del mètode fonocolor per practicar i entendre els fonemes catalans. I a baix a la dreta, el nostre curset de Muzzy per apendre anglès. Ha! al costat del cistell de mimet de les lletres de lija, hi tenim contes sense lletra per inventar-nos històries i diàlegs.
Racó de Matemàtiques: A dalt a l'esquerra, un cistellamb un joc fet per mi i tret del llibre de la Mª Antonia Canals, Viure les matemàtiques de 0 a 6 anys. Les barres blaves i vermelles, bol amb tarjes amb números i pedres per possar tantes pedres com indica la tarja. Botons de color i diferents forats per fer seriacions, joc de les samarretes tret del blog un desert a casa. A sota, les capses d'usos per apendre les quantitats, casa apartat pertany a un número i hi han de possar tants pals com indica el número, hi ha un recìpient per al 0 i així aprenen el concepte de zero i res quan es troben en que en aquest calaix no hi han de posar cap pal. àbac vertical (personalment m'agrada més que l'horitzontal ja que la columna blanca és per treballar les unitats, la blava les decenes,la vermella les centenes i així successivament i colocat debent del paper, les sumes i restes les veuen més clarament), al costat, el cistell de mimet amb els números de lija, i en lúltima prestatgeria, els blocs llògics, un joc d'un àbac per classificar formes i colors i uns puzles de seriacions temporals.
Bé, aquest és el nostre material principal i el que més o menys sempre tenim a la vista per poder jugar-hi a qualsevol moment.
Espero que a algú li faci servei!!

11 comentaris:

Leptir (Nataša) ha dit...

Wow! It looks great :-)

Sandra ha dit...

Que ordenadito todo. Ha quedado genial. Besos.

Àfrica ha dit...

Ostres, us ha quedat molt bé! Quina enveja, us fitxaré perquè vingueu a casa a posar ordre!!! Una abraçada!

Carmen Ibarlucea ha dit...

Caray, el orden es asombroso... en el caso de Pau se diria "del tal palo..." pero imagino que has sido tú, Montse. Si me equivoco, dile a Pau que me perdone, ok.

Cariños inmensos,

Sabrina ha dit...

I tant que fa servei!

Me apuntat un parell de cosetes que m'han agradat molt: les caixes dels continents (del mateix color que els continents del globlus terraqui) i la calaixera de lletres amb les tarjetes dels dibuixos i de les paraules.

Moltes gràcies.

paumon ha dit...

Merci a totes!!!
Por cierto, Ipe, has dado en el clabo!!!!jejjeje
Sabrina, em fa molta ilusió poder donar idees!! Per cert, que ets de per aqui?? A veure si coincidim algun dia en alguna sortida!!

paumon ha dit...

Thanks Leptir!!!

Unknown ha dit...

Your classroom looks really nice! Thanks for stopping by my blog

paumon ha dit...

Thanks to you for visiting my blog. I'm sorry for my poor english, but I don't speak very well!! Your blog is very nice. Thank discobering montessori!!!!

Unknown ha dit...

Que bello!!!! Gracias por seguir mi blog, sin duda yo no me perderé el tuyo. Amo el sistema Montessori, es muy noble para el aprendizaje de los niños.

paumon ha dit...

Hola, mama gallina!!!
Gracia spor pasarte por mi blog, el tuyo me ha encantado. Yo no actualizo mucho el mio, pero es que no tengo mucho tiempo para ponerme. EStoy deseando que lleguen las vacaciones para ponerme un ratito y actualizarlo.
Gracias y hasta pronto!!!