Seguint amb les presentacions, li tocava el torn als determinants. N'hi han de molts tipus! Els hem presentat, repassat i per acabar, hem fet una taula amb tots ells.
dimarts, 28 de juliol del 2015
dilluns, 27 de juliol del 2015
Gramàtica: el nom
Abans de seguir amb les presentacions Montessori, hem tornat a presentar el nom, d'aquesta manera la Berta el coneixia i els demés, han refrescat cosetes.
divendres, 24 de juliol del 2015
Metamorfosis
Un dia, ens vàrem trobar en una col que teníem a la nevera, una capoll verd. Els nens de seguida varen voler buscar una capseta i ficar-hi el capoll per esperar que sortís la papallona. Jo no les tenia totes, ja que feia uns dies que la col era a la nevera i tot i que comprem al pagués, no tenia gaires esperances. Però ells sí, i després d'uns dies d'esperar, vàrem sentir un soroll dins la capsa i per a la nostra sorpresa, hi havia UNA PAPALLONA!!! Aquell dia ens va donar molt de si per explicar moltes coses relacionades amb els insectes, les metamorfosis,... I el més interessant de tot, van sorgir moltes preguntes!!
Etiquetes de comentaris:
animals,
coneixement del medi,
vida
dijous, 23 de juliol del 2015
Més fraccions
Aquest curs per al Jan ha estat molt intens pel que fa a les matemàtiques, i sobretot les fraccions. Les hem buscat per casa, ens hem adonat en que moltes de les coses que fem en el nostre dia a dia en sorgeixen, les hem representat, hi hem jugat les hem combinat, .... en fi, hem fet de toooot!
Però el més important, és que ens hem DIVERTIT!
dimecres, 22 de juliol del 2015
Primers passos en l'espiral de fibonacci
Llegint un llibre que tenim per casa, ens va encuriosir, com les lleis de la natura son pura matemàtica i que hi ha gent que s'ha parat a pensar-hi i n'ha tret conclusions, com en el cas de Fibonacci.
Aquest és el llibre que tenim a casa.
Aquest va ser un primer intent de la Berta i la Lila. L'any vinent ja entrarem en matèria jejeje
dimarts, 21 de juliol del 2015
Primeres multiplicacions de la Berta
Amb la Berta, ja hem començat a jugar amb les multiplicacions i ho hem fet combinant el sistema de les perles Montessori, amb els reglets de la Mª Antònia Canals. M'agrada la combinació, ja que el sistema de fer la taula de Pitàgores és molt visual (molt concret) i al fer-ho amb els reglets, li dona el punt abstracte que penso que tenen les multiplicacions, que com bé diu la Mª Antònia, no és una fila, si no un quadrat de tant per tant, i han de començar a imaginar-s'ho dins del seu cap.
Una vegada vàrem tenir la taula feta, vam anar a buscar els equivalents, i així constatar la propietat commutativa de la multiplicació en que 3x2 és igual que 2x3.
dilluns, 20 de juliol del 2015
El pedré de la gallina
Als nens els hi encanta observar quan obrim els pollastres per a congelar-los. Un dia es van encuriosir pel pedré, un òrgan ben curiós de les gallines i pollastres!
A partir d'aquesta observació, es pot saber si la gallina pasturava, que menjava,...
Etiquetes de comentaris:
alimentació,
animals,
coneixement del medi,
experiments,
natura
diumenge, 19 de juliol del 2015
Com s'alimenten les plantes
Per saber com s'alimenten les plantes, vam agafar un clavell i vàrem partir la seva tija en tres trossos diferents i cadascun d'ells els vam introduir en un got. A cada got hi vam afegir un colorant. Després de dos dies, ja es podia observar per on agafa l'aliment les plantes i a on va a parar!!!
Etiquetes de comentaris:
botànica,
coneixement del medi,
natura
dissabte, 18 de juliol del 2015
Parts de la cèl·lula
A partir d'un projecte sobre pandèmies que va fer el Jan, va sorgir la pregunta de com entrava i des d'on atacaven el virus, i vam acabar mirant vídeos per saber com poder mirar cèl·lules a través del microscopi, així que vam estar estudiant-ho, vam anar a la farmàcia a comprar blau de metilè i allà que vam anar a investigar:
Aquestes són les fotos que va prendre el Jan del procés:
Aquestes són les fotos que va prendre el Jan del procés:
Separem l'epidermis
Tenyim amb blau de Metilè
Netegem el blau de metilè amb aigua destil·lada
Col·loquem el cobreobjectes
Observem la cèl·lula amb el seu nucli.
Etiquetes de comentaris:
botànica,
coneixement del medi,
experiments,
natura
divendres, 17 de juliol del 2015
3a fàbula Montessori i parc de la prehistòria.
Aprofitant les vacances de setmana santa, vam decidir fer una sortida a França, amb els nostres amics i anar a visitar el Parc de la Prehistòria i les Grottes de Niaux (són les úniques en les que es poden veure pintures prehistòriques reals). I així acabar de treballar la tercera fàbula Montessori sobre l'evolució de l'espècie humana.
Per preparar bé la sortida, abans vàrem estar mirant uns vídeos que ens van fascinar: Es diuen "La Odisea de la espécie" i valen molt la pena.
I aquí deixo unes quantes fotos de la sortida:
Per preparar bé la sortida, abans vàrem estar mirant uns vídeos que ens van fascinar: Es diuen "La Odisea de la espécie" i valen molt la pena.
I aquí deixo unes quantes fotos de la sortida:
A l'entrada de la Grotte de Niaux
Les vistes des de la Grotte, espectacular, per això van triar aquest indret!jejje
La Sylvia va organitzar una cerca d'ous de pasqua, molt divertit!!!
Recreació de cabanes prehistòriques al Parc.
Taller de llançament de llances amb propulsor.
Mamuts de pedra
Animals prehistòrics
Immensos!!!
Esquelet de Mamut
Recreació dins del Parc, de les pintures de les Grottes de Niaux, que no es poden fotografiar en viu. Però per sort en la recreació SI!!
Etiquetes de comentaris:
coneixement del medi,
educació cósmica,
fabules,
història,
Montessori,
prehistòria,
sortides
Subscriure's a:
Missatges (Atom)