dimarts, 24 de gener del 2012

Setmana del 16 al 20 de gener

Bé, ja començo a posar-me al dia. La setmana passada, va ser una mica especial, ja que vaig estar tres dies amb febre per una grip, i el ritme es va aturar una mica, però tot i així, penso que vem fer forces coses. Aquí va el resum:
LLENGUA

 El Jan va estar treballant la notícia que va triar a principis de setmana, aquest cop era sobre una embarcació de mercaderies que s'havia partit a Nova Zelanda, cosa que ens va anar molt bé per repassar geografia i parlar dels problemes mediambientals.


 Amb la Berta, ja em començat a conèixer les lletres, de moment vàrem fer la presentació de la "a", la "o" i la "u", la "i" ja la coneix. D'aquesta manera i igual que els hi vaig fer al Jan i a la Lila, li vaig fent una presentació de tres lletres cada vegada cada 2 ó 3 dies.
 La Lila vol conèixer coses dels conillets d'índies que tenim a casa, així que s'ha posat a fer un projecte, aquesta setmana ha fet la portada i el primer full.
La Berta, practica lletres en el seu pissarrí.
MATEMÀTIQUES:
 La Lila fent sumes de números fins al 100 amb reglets.
 El Jan fent multiplicacions amb la seva taula de Pitàgores al costat que es va elaborar ell mateix.
 La Lila va estar treballant amb la taula del 100 i va aconseguir omplir-la tota!!
 La Berta està treballant les quantitats fins a 10, i com es pot veure, li encanta classificar per color!!
 El Jan, treballant la suma portant amb les estampilles. Li va costar agafar el concepte, però al final es va quedar amb la idea i va entendre el perquè.
CONEIXEMENT DEL MEDI:
 La Lila estudiant les parts d'una granota i el seu cicle de vida.
 El Jan va classificar animals pel que mengen i li va sorgir una pregunta: els que mengen insectes, són carnívors? 



Com ja he comentat, vaig estar tres dies malalta i van mirar forces vídeos (sí, sí, VHS que a casa nostra encara funcionem com antaño jeje) de la col·lecció de "Erase una vez...el cuerpo humano" i tant parlar de cèl·lules, vaig recordar que quan anava a l'institut a la classe de ciències, un dia vàrem observar una cèl·lula d'una ceba, i varem fer l'experiment: S'agafa una làmina ven fina de ceba, d'aquelles que són transparents, no de les que surten gruixudes, i es tenyeix amb tint alimentari, nosaltres vem triar el color blau, durant uns 3 minuts, tot seguit ho col·loquem en un porta-objectes i absorbint amb un paper de cuina, el líquid que quedi per sobre de la preparació. Es deixa que s'assequi i es posa l'altre vidre a sobre, i ja ho tenim llest per mirar al microscopi, és una passada el resultat, es veuen clarament les cèl·lules que formen la ceba i el més curiós, és que el tint, el que tenyeix és el nucli de la cèl·lula que queda d'un color força pujat, els nens s'hi han estat moltes estones mirant pel microscopi, amb la càmera que tinc, no surten bé les fotos a través del microscopi, miraré de aconseguir una càmera bona per poder penjar les fotos al blog.
MANUALITATS I DEMÉS:
 La Lila va estar fent figures amb els seus Beadoos que li van portar el Reis.
 La Berta es va fer una corona amb Tips.
I també una polsera per al seu cosí.
A part d'aixó, vem tenir moltes estones de lectura i descobriments, i els seus extraescolars de bàsquet, música, anglès i teatre, on s'ho van passar d'allò més bé amb els seus companys.

2 comentaris:

Jordi&Maria ha dit...

Quina feinada, i això que estaves malaltona, molt bona idea això de la noticia del diari, nosaltres també podem començar a fer-ho, és portar l´actualitat a casa i imagino deuen sortir molts temes de debat actual on s´integra totes les competencies educatives. Gràcies!!

paumon ha dit...

De res, em fa molta il·lusió que la idea serveixi per a més persones!