dissabte, 28 de gener del 2012

Setmana del 23 al 27 de gener

Bé, seguim amb el nostre dia a dia (o més ben dit, setmana a setmana). Aquí va el resum d'algunes de les coses que hem fet:
LLENGUA:

 La Lila i la Berta, han treballant molt amb els "resaques metalicos", fent mandales tot practicant el traç, la direcció i el pols.
 La noticia d'aquesta setmana triada pel Jan, ha estat aquesta, i li ha fet molta gràcia per la població, que és molt a la vora d'on viu el seu millor amic. Aquesta setmana, amb la notícia ha treballat el resum, la comprensió i l'adjectiu. 



 Aquesta setmana amb la Berta hem treballat les lletres "m", "p" i "t" i hem repassat totes les que hem fet fins ara, i s'ha atrevit a llegir el seu primer llibre "paraules 1" i tot seguit, el seu segon llibre "l'aniversari de la Laia" de la col·lecció de Satvatella, "el Pau i la Laia", està molt emocionada! 

 La Lila i la Berta s'han passat moltes estones fent fitxes, aquesta setmana els hi venien molt de gust. 
 Hem après un poema en castellà d'Antonio Machado, un poeta que ens agrada moltíssim! La Lila el va voler escriure (diu que és per no oblidar-ho) i fer un dibuix del mateix.
MATEMÀTIQUES:
 La Lila ha estat treballant la suma i la resta amb l'àbac.

 El Jan, ha treballat gràfics. El primer dia, vem medir objectes i apuntant les dades, per poder, posteriorment, fer la gràfica corresponent, després li vaig escriure diverses preguntes, referent a quin era el més llarg, i quin el més curt i deprés endreçar-los del més curt al més llarg.

 Ha aprés a fer multiplicacions una mica més complexes amb la aquesta taula gran, que li ha fascinat, ja que feia molts dies que l'havíem comprat i estava a l'habitació i estava intrigat i amb ganes de fer-la servir i a la fi ha arribat el moment. Es defensa molt bé amb les multiplicacions i gràcies a aquesta taula, ha entès molt bé el funcionament i la mecànica.
Un altre dia, vem seguir amb els gràfics de barra, però aquest cop combinat amb la probabilitat, gràcies a la idea treta del blog de Can Jai, primer vem recollir dades, llençant el dau forces vegades, després va elaborar el gràfic de barres per poder interpretar millor la informació i després, li vaig redactar, com el dia anterior, preguntes com ara, quin és el número que ha sortit més cops, i quin el que menys, i per acabar, ordenar-los.
CONEIXEMENT DEL MEDI:
 El Jan ha volgut estudiar les parts del cavall.
 Ha dedicat moltes estones a buscar informació i a elaborar el seu projecte sobre el "basilisc". Un dia va anar a casa dels avis i va veure un reportatge on sortia un llangardaix que caminava per sobre de l'aigua, tant li va impressionar, que ha estat dies buscant a veure com es deia el llangardaix per poder fer el projecte, i a la fi ho va trobar, el basilisc, ara la feinada, ha estat trobar informació sobre aquest llangardaix tan poc estudiat. A veure com ens ho fem per trobar info, que ni en internet!!
 La Lila també ha estat moltes estones fent el seu sobre els conillets d'índies, ja el te força enllestit.

 L'altre tarda el Jan va estar jugant amb el seu pare al joc de química que li va portar el tió. L'experiment que va fer consistia en posar unes closques d'ou dins d'un suc de llimona. La closca en descompondre's per l'àcid de la llimona, deixa anar bombolles de CO2 i la closca s'estova, això va donar peu a parlar del CO2, de la contaminació, de la capa d'ozó,.... 
SENSORIAL I VIDA PRÀCTICA:
Aquesta setmana han estat treballant amb força material.
 La Lila va estar aparellant textures.
 I fent gradacions de colors.
I la Berta va estar jugant amb els cilindres sense botó
I després de treballar, a plegar el mocador.
MANUALITATS I ART:
 Dibuix conjunt, la Berta va dibuixar una nina, i el Jan, posteriorment, va fer un dinosaure que s'havia menjat a la nina, el resultat és aquest! 

 La Lila, seguint unes instruccions, ha fet aquest joc, amb un tururut de paper de water, un cordill i una bala de fang.

 Aquesta ha estat una setmana molt hamma, han fet moooltes coses.
L'altre tarda, entre el Jan i jo vem fer magdalenes per tenir per berenar i esmorzar. A la foto es veu una safata, però en realitat en vem fer tres, ja que ens hi posem, aprofitem i en fem per diversos dies.

4 comentaris:

Gemma (Bellver) ha dit...

Basilisc? Mare de Déu! És la primera vegada que sento aquest nom! Però segur que n'aprendreu moltes coses, tenint en compte la curiositat dels infants! Sort amb la troballa d'informació sobre l'animal en qüestió!
Petons!

My Boys' Teacher ha dit...

I always love these summary posts! Keep them coming!

Kika y Luka ha dit...

Hola,
Sóc Erika, mare d'en Luka de 13 mesos. He entrat avui per primera vegada al vostre Blog. Si us plau, em pots donar la teva adreça electrònica? M'agradaria preguntar-te algunes coses?
T'avanço que sóc mestra de primària i cada vegada estic més amoïnada pel tema d'escolaritzar el meu fill. M'agradaria educar-lo a casa, però tinc molts dubtes per ignorància del tema.
Moltes gràcies
Erika

paumon ha dit...

Hola Gemma! Sí, mira que hi han animals en el mon, però ha de ser precisament aquest, que hi farem...jeje
Thanks My boy's teacher!!
Hola Erika, el me correu és paumon98 aroba gmail punt com.