dilluns, 29 d’octubre del 2012

Panellets

Divendres ja vàrem preparar els panellets per a la castanyada. Vem fer la massa dijous a la nit, i divendres al matí, els nens van fer els panellets, em van deixar fer els de codony i algun de pinyons, però aquest any estan molt treballadors, i els van voler fer ells tots sols.
La nostra recepta de panellets és la següent: 1kg d'ametlla molta, 750 g de sucre i 2 moniatos grans. Primer es couen els moniatos. Posem en un bol, l'ametlla i el sucre, i s'hi afegeixen els moniatos encara ben calents perquè es desfaci bé el sucre, i es remena bé tot. Es deixa reposar la massa a la nevera fins que es refredi (nosaltres la vem deixar una nit) i es fan els panellets. Nosaltres aquest any n'hem fet: de pinyons, de codony,  de cireres confitades, de coco i de xocolata. Es pinten amb ou, i es posen al forn, dalt i baix a 200º i en 10 minuts, depenent del forn, ja estan fets (el forn sols el fem servir per daurar-los). Bon profit!!
Diumenge vem donar el tret de sortida, i després de dinar ja va volar una safata. Ara he hagut de posar el fre i dir que fins dimecres no es toca l'altre!! jejeje












1 comentari:

Caminem plegats ha dit...

Ostras, quina bona pinta!!
A nosaltres no ens agraden gaire les coses dolces, però fer els panellets és super xulo !1 encara no se si els farem, perquè no ens els menjarem, però si ens animem m'apunto la teva recepta !

Gràcies per compartir-la!