diumenge, 1 de març del 2009

Aquí aprenem

Col·laborant en el carnestoltes de blogs que proposa Sylvia, us explicaré on aprenem nosaltres. Per començar, dir-vos que no tenim lloc fixe, ja que molts cops quan fa bó, anem a fer escola al patí, o ens enduem les coses al parc i escribim a la sorra, o fem mates amb les branquetes que trobem dels pins. Però com molts dies fa fred o plou, o estem malalts, on fem escola és aquí:









En principi, era el nostre menjador, però ha acabat essent l'aula de fer escola i l'habitació de jugar, i hem fet un menjador-cuina a la cuina.

Amb això de fer escola a casa, hem canviat la distribució cincuanta mil cops, i cada vegada que li dic al Pau, que he pensat una nova distribució, m'aconsella que deixi de pensar, ja que cada dos per tres ho canviem tot, a fi d'arribar a adaptar la casa i fer-ho més agradable perque els nens aprenguin amb unes condicions cada cop més confortable.

Com podeu veure, he aconseguit distribuir-ho tot de tal manera que les tauletes em quedin al costat de la finestra perque tinguin una major iluminació. I al terra tenim la catifa màgica voladora, que ens porta a molts països on podem veure coses típiques del lloc i animals diferent, l'altre dia vàrem anar a la sabana, i el Jan i la Lila s'ho van passar molt bé, ja que va reconèixer els seus animals preferits: el lleó, el guepard, la zebra, la jirafa, l'elefant,... A més, aquesta es la catifa on lleguim els contes de després de dinar.

El suro de sobre de les tauletes, l'hem destinat, com ja vaig dir en un altre post, per penjar coses que ens interessin en aquest moment. Ara estem amb el sistema solar, ells van pintar els planetes i els vàrem enganxar en una cartulina negra, i en el sostre hem penjat els planetes fets amb boles de porex. l'únic que falta és el sol, que com pesava massa, l'altre dia va caure i hem d'inventar alguna cosa perque quedi ben fort.

Per acabar, dir-vos que a l'esquerra tenim la prestatgeria amb els llibres i l'armariet vermell dels contes. I dins els armaris baixos que també hi han a l'esquerra, guardem tot el material Montessori que fem servir sols en les hores que fem escola.

4 comentaris:

♥ meninheira ♥ ha dit...

mE encanta ver tanto universo en tantas casas :D

Marvan ha dit...

Quina bona idea de penjar els planetes pel sostre. Em sembla que aixó ho copiaré jeje.

gemma ha dit...

Teniu un espai força maco, lluminós i amb força ample. A valgut la pena tanta redistribució. Nosaltres vam sacrificar la nostra habitació...

gemma ha dit...

Ara veig que em vaig menjar una H com una casa de gran!!!