Aquest estiu hem aprofitat per agafar alguna espiga de blat d'algun camp, tot passejant. Al final, dúiem 20 espigues, i els hi feia gràcia fer ells la farina i saber quanta en sortia de 20 espigues, ells calculaven que en tindrien per a un pa ;). Així que vàrem treure els grans i els vam intentar trinxar amb una mà morter i un suribachi (morter japonès que fem servir per obrir el sèsam i fer gomasio). Però no va funcionar, ja que no es feia la farina, ho vam provar així, amb un molí turc de cafè, però sortia un polsim de farina cada dos voltes, i vam acabar fent-ho amb un molinet elèctric. D'aquesta manera van poder comprovar que no és tan fàcil fer farina artesanament, i que per a fer-ne mig quilo que és el que necessitem per fer pa, s'han de collir forces espigues. Aquí us deixo unes imatges del procés:
2 comentaris:
Quina activitat més maca i didàctica en varis aspectes. Estan molt guapos a les fotos, tan motivats i interessats en el que estan fent!
Gràcies Lídia!
Publica un comentari a l'entrada