Cada any anem a casa dels avis a fer panellets. Aquest any, ens hem atrevit a fer-los nosaltres mateixos. I així és com els hem fet i han quedat:
Fent els panellets
Tots aquets han sortit amb 1 quilo d'ametlles!
El fet de fer panellets per tots sants, és una tradició catalana i hi han tantes variants de fer-los com cases hi han. La recepta va passant de generació en generació, i cada família els fa segons ho feien a casa seva. Aquesta és la recepta de la nostra família:
Per 1 quilo d'ametlla picada: 3 ó 4 moniatos mitjans i 3/4 de quilo de sucre.
Es posa l'ametlla en un bol, i s'hi tiren els moniatos ben calents i pelats, i tot seguit, el sucre, i tot ben calent, es barreja amb una espàtula per no cremar-se, es deixa refredar, i ja es poden fer els panellets. Nosaltres en fem de pinyons, coco, codony, cirera confitada i xocolata. Un cop fets, es pinten amb rovell d'ou i es posen al forn, a 180º, dalt i baix fins que s’enrosseixin, no més de 15 min. I ja estan fets!!! Bon profit!
2 comentaris:
Recordat de nosaltres el proper any.
Ho tindré en compte, tu per si de cas, recordam'ho quan pasis per la biblio!! Bé, ja veig que m'has trobat!!! Fins aviat!!
Publica un comentari a l'entrada